vrijdag 29 januari 2016

Chocoladekoekjes

Deze chocoladekoekjes smaken naar meer! Hoe lekker zijn ze, niet alleen als ze net uit de oven komen, maar ook nog een paar dagen daarna. Als ze dat halen natuurlijk... :) Misschien lijkt het net alsof ze niet gaar zijn vanbinnen, maar dat hoort gewoon zo. Deel ze uit, deel deze overheerlijke koekjes met anderen! Bak ze met liefde, zelfgemaakte koekjes met gebakken liefde zijn het lekkerst! Pas had ik twee koekjes hiervan mee naar school genomen, en toevallig was een vriendin haar koekje vergeten mee te nemen. Dat kwam goed uit! Ik heb haar een chocoladekoekje gegeven, die met smaak werd opgegeten. Het zou zomaar kunnen dat vaker mensen die ik ken hun koekjes vergeten... :)

Ingredi├źnten voor ca. 25 koekjes:

- 225 gram boter, op kamertemperatuur
- 400 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- een zakje vanillesuiker
- 250 gram bloem
- 65 gram cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- een snuf(je) zout

Bereiding

1. Klop de boter en de basterdsuiker romig. Klop de eieren er een voor een doorheen en roer het zakje vanillesuiker erdoor. Meng de bloem (houd een beetje achter), het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout door elkaar en roer dit door het botermengsel.
2. Schep hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met een beetje bloem. Bak de koekjes 8-10 minuten in een oven van 180°C. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Haal ze hierna van de bakplaat en laat de koekjes op een taartrooster verder afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten