donderdag 4 februari 2016

Boterkoek

Wie kent het niet? Boterkoek wordt in de winkel verkocht, maar waarom zou je het niet zelf maken? Er zijn ontzettend veel recepten van, en ik heb er een paar uitgeprobeerd. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het recept hieronder echt heel lekker is! Ik heb het met gewone suiker gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook basterdsuiker gebruiken! Dat geeft een lekker smeuïge smaak. Ook kun je de bovenkant met ei bestrijken in plaats van melk, maar ik vind zelf dat melk een mooier resultaat geeft. Bak eens een keer lekker Hollands!

Ingrediënten voor 12-14 stukken:
 
- 250 gram boter (op kamertemperatuur)
- 250 gram suiker
- 1 ei
- een snufje zout
- 250 gram bloem
- 20 ml melk

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de boterkoekvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Klop de zachte boter met de suiker en roer het ei en zout erdoor. Voeg de bloem toe en kneed er een soepel deeg van.
3. Duw het deeg in de vorm, bestrijk met melk en teken er met een vork een rastermotief in.
4. Bak de boterkoek in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen