donderdag 25 februari 2016

Kokosbrood

Nee, geen broodbeleg maar echt brood! Heerlijk gezond, maar wel als je van kokos houdt. Eigenlijk bak je heel luchtig brood, met kokos erdoor. Je kunt het gewoon eten in plaats van gewoon brood. Maar je moet het niet droog eten, dan is het niet zo lekker. Eigenlijk kun je er allerlei soorten broodbeleg op doen. Kokosbrood (broodbeleg) op kokosbrood (brood) is trouwens ook een heerlijke combinatie!

Ingrediënten voor 2 broden:

- 500 gram patentbloem
- 1 tl zout
- 3 el suiker
- 100 gram kokos
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje gedroogde gist
- 2 eieren
- 100 gram boter
- 250 ml melk
- 5 el honing

Bereiding

1. Doe de bloem samen met het zout, de suiker, de kokos en de vanillesuiker in een beslagkom. Maak een klein gaatje in het midden en strooi daarin de gist. Klop de eieren los. Smelt de boter en giet deze samen met de melk, de honing en de eieren langzaam in het midden van het kuiltje en roer alles goed door met een vork. Blijf roeren tot alles goed door elkaar is gemengd. Stort het mengsel op een met bloem bestoven aanrecht en kneed het geheel met de hand 10 minuten goed door. Doe het deeg terug in de kom en dek de kom af met een natte handdoek. Laat het brooddeeg ongeveer 3 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
2. Verdeel het deeg in twee stukken, rol ze tot een bal en rol de bal een stukje uit tot een rol die in de lengte van de cakevorm past.  Herhaal dit met het andere stuk. Bekleed twee cakevormen met bakpapier en leg hierin de deegrol. Laat het brood zo nog 20 minuten onder een handdoek rijzen en bak  het daarna in 40 minuten goudbruin (laatste kwartier aluminiumfolie op de bovenkant) en gaar in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat het brood even afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten