vrijdag 12 februari 2016

Ovenschotel met spitskool

Als je iets met spitskool wilt eten, is dit het perfecte recept! Erg makkelijk te maken, en toch lekker. Er zit gelijk ook vlees door, de cocktailworstjes. Maar je kunt er natuurlijk ook nog een lekkere varkenshaas bij serveren. Ook erg handig dat je deze ovenschotel een dag van tevoren al kunt klaarmaken, als je de volgende dag hier geen tijd voor hebt is dit de perfecte oplossing.

Ingrediënten voor 5/6 personen:

- 1 kg aardappels
- 1 spitskool
- 2 el mosterd
- 50 gram boter
- 250 gram spekblokjes
- 400 gram cocktailworstjes (blik, uitgelekt)
- Peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in plakjes en kook deze in water met zout in 15. minuten gaar.
2. Kook ondertussen de in reepjes gesneden spitskool in 10 min. gaar. Giet het daarna af. Giet de aardappels ook af en schep om met de mosterd en de boter. Breng op smaak met peper.
3. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes 5 min. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de cocktailworstjes erop. Verdeel de aardappelplakjes erop. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin.

Bereidingstip: Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 minuten in de oven op 180°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten