vrijdag 26 februari 2016

Perzik-slagroomtaart

 Weer een taart! Deze is lekker voor mensen die van slagroom houden :). Eigenlijk is dit gewoon een soort biscuitbodem met yoghurt erdoor en erbovenop slagroom met perzikstukjes erdoor. Maar niet minder lekker! Je bent met deze taart wel in een half uur klaar, dus dat ik best snel. Je raakt er wel snel vol van! Snijd dus kleine stukjes... :) Je kunt ook minder slagroom doen, bijvoorbeeld 500 ml in plaats van 750. Maar als je 750 ml gebruikt heb je wel een mooie hoge taart. 

Ingrediënten voor ca. 16 stukken:
 
- 150 ml volle yoghurt
- 2 eieren
- 150 ml olijfolie
- 2 el citroensap
- 150 gram suiker
- 4 zakjes vanillesuiker
- een snufje zout
- 200 gram bloem
- 8 gram (een half zakje) bakpoeder
- 2 blikken perziken (480 gram per stuk)
- 1 el amandelschaafsel
- 750 ml slagroom
- 3 zakjes slagroomversteviger

Bereiding

1. Vet een springvorm (26 cm Ø) in. Giet de yoghurt in een beslagkom. Voeg de eieren, de olie, het citroensap, de suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout aan de yoghurt toe. Meng het geheel door met de mixer.
2. Zeef de bloem en het bakpoeder door het yoghurtmengsel. Mix het daarna nog even zodat het goed door elkaar zit. Giet het mengsel daarna in de springvorm en strijk het glad. Bak de taartbodem ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Laat de taartbodem goed afkoelen.
3. Laat de perziken uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Rooster het amandelschaafsel zonder boter. Snijd ongeveer 1/3 van de bovenkant van de taartbodem af en verbrokkel dit gedeelte.
4. Doe de slagroom, slagroomversteviger en 3 zakjes vanillesuiker in een beslagkom. Klop de slagroom stijf en roer er daarna de stukjes perzik door, op 1 el na. Strijk de slagroom koepelvormig op de taartbodem. Bestrooi het geheel met de verbrokkelde taartbodem, het amandelschaafsel en de stukjes perzik. Zet de taart minstens 1 uur koud weg.

Variaties

Als je hier een verjaardagstaart van wilt maken kan dat natuurlijk ook! Om het op een leuke manier te doen kun je van perzikstukjes de naam maken en van een deel van het amandelschaafsel de leeftijd. Hieromheen kun je de kruimels en het overige amandelschaafsel doen. Ziet er erg leuk uit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten