donderdag 4 februari 2016

Vlindercakejes met vanille-botercrème

Deze cakejes zijn heel bekend. Het wordt vooral vaak voor kinderen gebakken. Ze zien er erg leuk uit, en smaken ook goed! Maar natuurlijk kun je als volwassene er ook best een proeven :). Dit cakeje is lekker luchtig, en lekker met de botercrème. Als je er niet te veel werk van wilt maken, dan kun je het natuurlijk ook gewoon zonder de crème en het vlindertje doen! Dan heb je een lekker luchtig cakeje. Strooi er lekker een berg poedersuiker over, dat maakt het helemaal af! 

Ingrediënten voor ca. 10 cakejes:
 
Voor de cakejes:
- 110 gram zachte boter
- 110 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren 
- 1 theelepel vanille-extract
- 110 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de vanille-botercrème:
- 110 gram zachte boter
- 175 gram poedersuiker
- 1 eetlepel melk
- 1 vanillestokje

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C/hetelucht 160°C/gasovenstand 4.
2. Pak 10 cupcakevormpjes en zet ze op de bakplaat.
3. Mix de boter en suiker tot een romige, luchtige massa.
4. Roer de eieren er een voor een door en voeg daarna het vanille-extract toe.
5. Mix het bakmeel erdoor, net zolang tot het een geheel is.
6. Vul de papieren vormpjes voor 2/3 met beslag.
7. Zet ze in het midden van de oven en bak het in 15-18 minuten goudbruin. De cakejes zijn klaar als ze terugveren als je ze lichtjes aandrukt. Haal de cakejes uit de oven en laat ze afkoelen.
8. Maak ondertussen de botercrème: mix de boter en poedersuiker tot een luchtige, romige massa. Klop de melk erdoor en het schraapsel uit het vanillestokje.
9. Snijd met een scherp mesje een rondje uit het midden van ieder cakeje. Snijd deze rondjes doormidden, zo krijg je ‘vlindervleugeltjes’.
10. Vul ieder gaatje met botercrème en steek de vleugeltjes erin. Bestuif tot slot met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen