vrijdag 25 maart 2016

Minirondo's

Rondo's, maar dan in het klein! Ze zijn heel makkelijk om te maken, en nog lekkerder dan uit de winkel. Natuurlijk kun je er ook kano's of gewone (grote) rondo's van maken. Amandelspijs kun je trouwens ook zelf maken, maar ik vind het net zo handig om gewoon een pakje uit de winkel te kopen. Wel houd je dan nog 50 gram over, maar daar kan je bijvoorbeeld nog een amandelbroodje van maken.

Ingrediƫnten voor 16 rondo's

- 200 gram patentbloem
- 5 gram bakpoeder
- een snufje zout
- 150 gram koude boter in blokjes
- 100 gram witte basterdsuiker
- 250 gram amandelspijs (gemengd met ei volgens de verpakking)
- 16 garneeramandelen
- 1 ei

Bereiding

1. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een beslagkom. Voeg de blokjes boter toe en wrijf het samen met de bloem tot een kruimelig mengsel. Voeg de basterdsuiker toe en breng het snel samen tot een glad deeg (let op dat je het deeg niet te veel kneedt omdat je anders niet die kruimelige textuur krijgt!). Verdeel het deeg in twee gelijke delen en wikkel ze allebei in huishoudfolie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
2. Pak twee muffinvormen (meestal van siliconen met 12 holtes erin) en zet ze op een bakplaat. Vet 16 holtes in met boter en bestuif ze met bloem. Neem nu de eerste helft van het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ca. 4 mm dikte. Steek er 16 rondjes uit met behulp van een ronde steker met een doorsnede van 6 cm. Leg de uitgesneden plakjes deeg in de holtes en druk ze een beetje aan zodat er een klein randje ontstaat. Pak nu het amandelspijs en maak er 16 balletjes van. Leg op elk plakje deeg een balletje en druk het aan. Pak nu de tweede helft van het deeg uit de koelkast en steek er weer 16 rondjes uit. Leg op elke rondo een plakje deeg en druk het licht aan (vooral langs de randen).
3. Klop het ei los met water en bestrijk elke rondo met een beetje ei. Druk nu in elke rondo een amandel en bestrijk hierna nog een keer met ei.
4. Bak de rondo’s ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten