zaterdag 30 april 2016

Aardappelkoekjes

Hartige koekjes! Weer eens wat anders dan koekjes uit de oven :). Dit keer uit de koekenpan! Deze aardappelkoekjes zijn heerlijk als bijgerecht, dus in plaats van ‘gewone’ gekookte aardappels. Ze zijn niet vies, integendeel! Misschien vind je het een vies idee, aardappels in een koekje. Eigenlijk is het gewoon aardappelpuree met wat kruiden erdoor. Serveer het met groenten of een stukje vlees.

Ingrediƫnten voor 10 koeken:

- 800 gram aardappels
- 6 plakken ham
- 2 eieren
- een handje bieslook
- een handje geraspte kaas
- een beetje paneermeel

Bereiding

1. Schil de aardappels en kook ze ongeveer 20 minuten. Snijd ondertussen de ham en bieslook (als het niet uit een potje uit de winkel is) in stukjes. Als de aardappels gekookt zijn, stamp je ze fijn. Laat ook een beetje kookvocht achter. Breng vervolgens op smaak met zout en peper. Meng er dan goed de bieslook, geraspte kaas en de gesneden ham door. Als laatste voeg je de eieren toe en meng je dit heel goed door elkaar. Voeg een beetje paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt.
2. Giet een scheutje olie in een koekenpan. Vorm telkens met je handen balletjes van het aardappeldeeg. Druk ze een beetje plat en leg ze in de pan. Bak elke kant ongeveer 3 minuten.  Warm zijn ze het lekkerst, dus houd ze eventueel warm tot etenstijd. Dit kun je doen door een pan met water aan de kook te brengen en er een bord bovenop te zetten. Hierop kun je de koekjes leggen zodat ze lekker warm blijven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten