zaterdag 9 april 2016

Spritsen

Spritsen, je kunt ze zo kopen in de winkel. Toch zijn ze zelfgebakken echt lekkerder! En vers natuurlijk... Dit is heel makkelijk om te maken, maar je moet wel echt een spuitzak hebben waarmee je goed overweg kunt :). Ik maak er grote spritsen van, door twee streepjes van elke kleur beslag te spuiten. Als je het liever minispritsen hebt, maak je er gewoon 5 cm en 1 streepje van! Vergelijk het eens met spritsen uit een pakje ;)

Ingrediƫnten voor ca. 18 spritsen:

- 200 gram zachte boter
- 50 gram poedersuiker
- 200 gram tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 el cacaopoeder

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Klop de boter en poedersuiker in een kom licht en romig. Zeef de tarwebloem en de bakpoeder erbij. Klop het geheel goed door elkaar met de mixer. Schep de helft van het beslag in een andere kom en klop daar de cacaopoeder door.
3. Zet een stervormige spuitmond op een spuitzak. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Vul de spuitzak met het beslag zonder de cacao en spuit elke keer twee streepjes van ca. 9 cm naast elkaar. Zorg ervoor dat je een stuk ruimte overhoudt naast elk paar streepjes. Als de spuitzak leeg is, vul hem dan met het beslag met de cacaopoeder. Spuit telkens twee streepjes heel dicht naast de lichte streepjes. Als het goed is kom je uit op zo’n 18 grote spritsen.
4. Bak de koeken in 10-15 gaar zodat ze lichtbruin zijn. Schep ze van de bakplaten en laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten