donderdag 5 mei 2016

Baconspiralen

Een heel simpel hartig hapje voor op een verjaardag. Je hebt dit zo gemaakt: het is een kwestie van wat dingen boven op elkaar leggen, oprollen, snijden en in de oven stoppen! Niet vergeten eruit te halen natuurlijk :). Ik houd niet zo van bakken met bladerdeeg, want op de een of andere manier mislukt het dan bijna altijd! Deze keer heb ik het toch geprobeerd, want deze hapjes leken me erg lekker! En het is gelukt! En lekker ook nog… Als je trouwens wat meer hapjes wilt (want ze zijn zo op) kun je natuurlijk nog wat meer bladerdeeg uit de diepvries pakken!

Ingrediƫnten voor 16 hartige hapjes:

- 4 plakjes bladerdeeg
- Kruidenroomkaas
- 6 plakjes bacon
- een handje geraspte kaas

Bereiding

1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Als ze zijn ontdooid plak je twee velletjes aan elkaar. Laat ze ongeveer een centimeter overlappen en druk ze goed vast met je vingers. Doe dit ook met de andere twee plakjes.
2. Smeer een dun laagje kruidenroomkaas op het bladerdeeg en verdeel dan op elke grote plak drie plakjes bacon. Strooi er nu de geraspte kaas op en rol het bladerdeeg op. Begin aan de korte kant met rollen.
3. Pak een scherp mes snijd je allebei de rollen in acht plakjes. Als je rol te veel vervormt bij het snijden, leg hem dan even in de diepvries of koelkast.
4. Leg de spiralen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 12-15 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 225°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten