zaterdag 21 mei 2016

Eierkoeken

Vinden jullie eierkoeken ook altijd zo droog? Ik eet ze eigenlijk nooit omdat ik ze niet heel lekker vind. Toch heb ik zelf eierkoeken gebakken, die zijn minder droog! En ik vind ze eigenlijk heel lekker… Dit recept heb je zo snel gemaakt, binnen twee minuten staan ze wel in de oven! Vandaar dat ik dit even gebakken heb toen ik ook iets anders aan het bakken was! Dus als je niet veel tijd hebt, maar wel iets lekkers in je broodtrommel wilt hebben zou ik dit eventjes bakken!

Ingrediƫnten voor 6 eierkoeken:

- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 1 el citroenrasp (rasp van een halve citroen)
- 100 gram bloem
- 4 gram bakpoeder
- een snufje zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Doe nu de citroenrasp erbij en spatel het samen met de bloem, bakpoeder en zout door het eimengsel. Zorg ervoor dat je niet te lang spatelt, anders verdwijnt alle lucht uit het beslag.
3. Verdeel het beslag in zes hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de hoopjes ver genoeg uit elkaar liggen, wat de eierkoeken drijven uit. Bak de koeken in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Als de eierkoeken te lang worden gebakken, worden ze droog. Voorkom dit dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten