dinsdag 10 mei 2016

Kaneelkoekjes

Mmm… Als je een heerlijke geur in huis wilt hebben hangen, bak dan deze koekjes! Het gaat namelijk heerlijk ruiken naar kaneel, met een vleugje vanillearoma. Goed idee voor als je visite krijgt! :) En het resultaat van de koekjes is ook niet mis! Mmm… Natuurlijk kun je deze koekjes ook kleiner of groter maken als je dat wilt, maar ik vond dit formaat erg geschikt. Pas wel op dat als je de mengsels bij elkaar doet, niet te lang mixt. Dan worden de koekjes taai, en dat wil je waarschijnlijk niet! Simpel, maar toch heerlijk geurende en knapperige koekjes.

Ingrediënten voor ca. 15 koekjes:

Voor het beslag:
- 170 gram bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- een snufje zout
- 100 gram zachte boter
- 150 gram suiker
- 1 ei
- 0,5 el vanillearoma

Voor de crunch:
- 50 gram suiker
- 1 el kaneel

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar. In een andere beslagkom mix je de boter met de suiker romig. Mix hierna het ei en de vanillearoma door de botercrème. Doe het bloemmengsel door het botermengsel en mix het heel kort.
3. In een ander bakje meng je de suiker en kaneel door elkaar. Maak nu telkens balletjes van het deeg en rol ze goed door de suiker. Leg de balletjes op de bakplaat met genoeg tussenruimte en druk ze een beetje plat.
4. Bak de koekjes goudbruin en gaar in 15 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten