donderdag 16 juni 2016

Lange vingers

Wie kent deze (kinder)koekjes niet? Als kind at ik vaak lange vingers, tegenwoordig eet ik ze minder vaak maar dit maakt ze niet minder lekker! Lange vingers zijn een beetje taai en dat geeft ze een heerlijke smaak! Ik was erg benieuwd naar de ingrediƫnten en ben de keuken ingedoken om ze zelf te maken. En of ze zijn gelukt! Heerlijk, en precies zoals ze horen te zijn! Je kunt lange vingers gewoon bij de koffie eten, maar ze zijn ook erg goed geschikt om te verwerken in een heerlijke taart of bijvoorbeeld tiramisu!

Ingrediƫnten voor ca. 20 lange vingers:

- 2 eieren
- 65 gram suiker
- ½ tl vanillearoma
- een snufje zout
- 60 gram bloem

Bereiding

1. Teken met een potlood op een stuk bakpapier ca. 20 strepen van 9 cm lang en zorg ervoor dat er telkens 4 cm tussen zit. Verwarm de oven voor op 190°C en leg het bakpapier op de bakplaat klaar.
2. Splits de eieren. Mix de eidooiers met het vanillearoma en de helft van de suiker luchtig in ca. 5 minuten tot een lichtgekleurd mengsel.
3. Klop in een schone kom met een mixer met schone kloppers de eiwitten stijf met het zout en de andere helft van de suiker. Spatel nu de eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel.
4. Zeef de bloem boven het beslag en spatel het er voorzichtig doorheen.
5. Vul een spuitzak met een glad spuitmondje van ca. 1 – 1,5 cm doorsnede met het beslag en spuit lange vingers op de 9 cm lange strepen op het bakpapier.
6. Bak de lange vingers gaar en goudbruin in 13-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten