dinsdag 7 juni 2016

Mueslikoekjes

Eten jullie ook zo vaak muesli bij het ontbijt? Een heerlijk begin voor de dag hè? Ik heb hier een andere toepassing voor muesli: koekjes! Lijkt het je lekker? Zijn ze ook! Ikzelf eet deze koekjes niet bij het ontbijt, maar dat kan natuurlijk ook als je daar je dag mee wilt beginnen. Bij de koffie zijn deze koekjes ook perfect. Ze kruimelen wel een beetje, vandaar dat je of je hand onder je mond moet houden om de kruimels op te vangen of jezelf goed afkloppen na het eten van het koekje en daarna de stofzuiger pakken :). Maar laat je hier niet door tegenhouden, bak deze koekjes met liefde en geniet ervan!

Ingrediënten voor ca. 18 koekjes:

- 175 gram zachte boter
- 100 gram suiker
- een snufje zout
- 1 ei
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram muesli (naar keuze)
- 70 gram rietsuiker

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe de boter, suiker, zout, het ei en zelfrijzend bakmeel in een kom en mix het tot een soepel deeg. Kneed nu de muesli er goed door zodat het goed gemengd is met elkaar.
3. Doe de rietsuiker in een bord en maak telkens kleine balletjes van het deeg die je helemaal door de rietsuiker rolt. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak de koekjes goudbruin en gaar in 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten