maandag 15 augustus 2016

Bloemkoolschotel met kaassaus

Makkelijker kan het niet! Deze bloemkoolschotel staat zo op tafel en is heel simpel om te maken. Eigenlijk is het precies hetzelfde dan wanneer je alleen ‘gewoon’ aardappels en bloemkool kookt, maar dan met een lekkere saus. Weer eens wat anders! En als je niet zo’n fan bent van bloemkool: net als veel andere ovenschotels proef je in deze ovenschotel ook niet erg veel van de groente ;-).
Wist je dat nu de Great British Bake Off is afgelopen? Het was weer een geweldig seizoen! Eigenlijk wilde ik graag dat Flora ging winnen, maar uiteindelijk is het toch Nadiya geworden. En zij heeft het ook verdiend hoor! Ik heb weer een hoop inspiratie opgedaan. Nu ben ik bezig om zelf recepten te maken die binnenkort online komen.
Deze ovenschotel heb ik van Lekker en Simpel, en die eigenschappen heeft deze bloemkoolschotel ook!

Ingrediƫnten voor ca. 5 personen:

- 1 bloemkool
- ca. 800 gram aardappels
- 150 gram geraspte kaas
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 300 ml melk
- 50 gram spekreepjes
- een snufje zout
- een snufje peper

Bereiding

1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ca. 8 minuten. Schil de aardappels en kook ze in ca. 25 minuten gaar. Bak de spekreepjes in hun eigen vet gaar.
2. Maak de kaassaus: smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng de bloem goed door de boter en laat dit 1 minuut bakken. Voeg  vervolgens beetje voor beetje de melk toe. Voeg pas nieuwe melk toe als de melk in de pan is opgenomen. Ga zo door totdat je melk op is. Voeg dan 50 gram geraspte kaas toe met de zout en peper. Meng dit goed door elkaar tot de kaas helemaal is gesmolten. Voeg nu de spekreepjes toe en de saus is klaar.
3. Snijd de aardappels in schijfjes en leg ze in een ovenschaal. Verdeel hierover de bloemkool en schep het een beetje door elkaar. Verdeel nu de kaassaus over het geheel en strooi hierover de rest van de geraspte kaas.
4. Bak de ovenschotel gaar in ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten