vrijdag 26 augustus 2016

Chocoladeschuimpjes

Eerder heb ik al schuimkransjes gepost, maar deze schuimpjes zijn heel anders. Ten eerste omdat ze geen 2 uur in de oven hoeven te staan, maar 25 minuten op wel 130°C. Ook omdat deze schuimpjes een andere smaak hebben: je proeft een heerlijke chocoladesmaak. Als deze schuimpjes uit de oven komen, lijken ze misschien niet helemaal gaar als je er een doorbijt. Toch hoort dat zo, nog een beetje zacht van binnen. Op deze manier proef je de chocolade nog beter. Je kunt hem trouwens beter in één keer in je mond stoppen dan er eerst een hap van te nemen en daarna nog een. Je zult vanzelf merken dat het nogal kruimelt. Genoeg redenen om je over te halen? Voor de chocoladeliefhebbers!

Ingrediënten voor ca. 25 schuimpjes:

- 2 eiwitten
- 100 gram suiker
- 1 el cacao
- 50 gram pure chocolade

Bereiding

1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 130°C.
2. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Smelt de chocolade au-bain-marie. Zeef nu de cacao boven de eiwitmassa en spatel het samen met de chocolade erdoor.
3. Schep telkens met 2 theelepels hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de schuimpjes in ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar. De schuimpjes horen vanbinnen nog zacht te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten