vrijdag 19 augustus 2016

Blauwe bessenkoekjes met rozijnen

Deze koekjes zien er ontzettend vies en bedorven uit. Grijsachtig blauw, dat wil je toch niet eten? Nou, als je je tanden in dit koekje gezet hebt wel. Doordat er blauwe bessensap in dit koekje zit, is de kleur natuurlijk een beetje blauwig. Het schijnt dat mensen het minst graag blauwe dingen eten… Ik hoop dat ik jullie niet heb ontmoedigd om deze koekjes te maken, want het is wel de moeite waard! Ik heb het lef gehad om ze aan visite te geven, en warempel vonden ze ze erg lekker! De rozijnen zorgen ervoor dat het koekje wat sappiger is. Blauwe bessen zijn er veel te vinden in deze tijd van het jaar, dus veel moeite hoef je niet te doen om het te kopen. Blauwe bessensap maak je door blauwe bessen samen met wat water en suiker te koken. Niet moeilijk, net zoiets als appelmoes. Als je bij het recept appelmoes kijkt, kun je ongeveer hetzelfde doen met de blauwe bessen. Een zomers recept!

Ingrediƫnten voor ca. 10 koekjes:

- 150 gram rozijnen
- 225 gram bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 110 gram boter
- 60 gram suiker
- 50 ml blauwe bessensap
- 2 eieren

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de rozijnen wellen in een kommetje heet water.
2. Meng de bloem met de bakpoeder. Wrijf met je handen de boter en suiker erdoor tot er kruimels ontstaan. Meng de eieren en het bessensap erdoor totdat je een egaal deeg hebt. Giet de rozijnen af en meng deze er ook door.
3. Verdeel met behulp van twee lepels 10 bergjes van het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten