dinsdag 2 augustus 2016

Prei met ei

En hier weer eens een recept om te koken! Daar zul je er de komende tijd nog wel een paar van zien, aangezien ik veel kook in de vakantie. Dit is een prei-omelet, maar ik heb de snelle versie gemaakt: het ei niet laten stollen, maar gewoon af en toe omscheppen. Dan is het veel sneller klaar en ook nog lekker. Dus was mijn ‘prei met ei’ geboren! In dit recept proef je de prei wel meer dan bij bijvoorbeeld mijn prei-champignontaart. Geeft niet, dit is alleen meer voor preiliefhebbers.
O ja, voor ik het vergeet te zeggen: The Great British Bake Off is begonnen! Precies Heel Holland Bakt, maar dan in Engeland. Geweldig leuk, bij npo heb je er gewoon Nederlandse ondertiteling bij. Dit moet je echt kijken! Ook wel grappig: van het jurylid Mary Berry had ik pas een bakboek van de bieb geleend! Leuk om te kijken als je dit aan het koken bent :-)

Ingrediƫnten voor ca. 5 personen:

- 2 preien
- 700 gram aardappels
- 7 eieren
- 120 ml melk
- 200 gram oude kaas
- Olijfolie
- Boter
- Zout
- Peper

Bereiding

1. Schil de aardappels en kook ze in een pan met water, een scheutje boter en een snufje zout gaar in ca. 25 minuten. Controleer dit door met een vork in de aardappel te prikken.
2. Maak ondertussen de prei schoon door de onderkant te verwijderen en het donkergroene deel van het blad te snijden. Snijd de stengels van de prei in dunne ringen en snijd deze doormidden. Was de prei goed en laat uitlekken.
3. Schil de aardappels in plakjes en bak deze nog een paar minuten in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
4. Klop in een kom de eieren los met een snufje zout en peper. Roer hierdoor de helft van de geraspte kaas. Verhit in een grote koekenpan een scheutje olijfolie en bak de prei al omscheppend gaar. Schenk hierbij het eimengsel en strooi de rest van de kaas erover. Bak de omelet gaar op laag vuur. Als je het sneller wilt, kun je de omelet af en toe doorroeren.
5. Serveer op een bord met een schep aardappels en een schep omelet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten