woensdag 17 augustus 2016

Weespermoppen

Geen idee waarom deze koekjes weespermoppen heten, maar ik denk dat ze oorspronkelijk uit Weesp komen. Ik heb even gegoogled, maar nergens staat er echt een ‘geschiedenis’ van. Niet dat ik zo van geschiedenis ben hoor, nee totaal niet eigelijk. Maar genoeg over geschiedenis. Deze koekjes zijn apart om te maken, maar heel lekker! En klein. Best wel grappig: het bestaat eigenlijk alleen maar uit amandelspijs, maar dan met een beetje citroenrasp, ei en suiker. Een bonk suiker dus. Niet echt goed voor als je aan de lijn doet, maar omdat ze zo klein zijn kan het wel hoor. Laat ze niet te lang in de oven staan, dan worden ze taai en dat wil je natuurlijk niet hebben. De koekjes horen vrij licht te zijn, maar dan wel met een goudbruin randje. Geniet hier met kleine hapjes van!

Ingrediƫnten voor ca. 25 koekjes:

- 300 gram amandelspijs
- 1 el citroenrasp
- 1 ei
- 6 el suiker

Bereiding

1. Verkruimel het amandelspijs boven een kom. Voeg het citroenrasp en het ei toe en klop met de mixer tot een glad amandeldeeg. Verpak in plasticfolie en zet het ca. 30 minuten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Verdeel het amandeldeeg in 2 gelijke stukken en maak van elk stuk een rol van ca. 4 centimeter doorsnede. Bestrooi het aanrecht met de suiker en rol de deegrollen erover tot ze helemaal rondom met suiker zijn bedekt en 3 centimeter in doorsnede zijn. Snijd de rollen in plakken van 1,5 centimeter dik. Bestrooi de plakken aan allebei de kanten met suiker en leg ze op de bakplaat. 
4. Bak de weespermoppen in ca. 8 minuten lichtbruin met goudbruine randjes. Laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten