zaterdag 28 januari 2017

Warm chocoladecakeje

Dit toetje lust iedereen. Een warm chocoladecakeje waar de chocolade nog een beetje uit stroomt, heerlijk toch? Het is heel simpel om te maken. Je moet er wel even op letten dat dit 2 uur moet opstijven; op tijd beginnen dus. Het is ook niet veel werk, de chocolade moet alleen smelten en je doet er nog een paar dingen bij. Natuurlijk kun je, als je met minder personen bent, het recept ook door de helft doen of door drie├źn. Strooi er wat poedersuiker op, het liefst een bolletje ijs erbij en smullen maar! O ja, toen ik dit toetje had gemaakt zag ik heel veel blije gezichten…

Ingredi├źnten voor 6 toetjes:

- 100 gram pure chocolade
- 100 gram boter
- 4 eieren (waarvan 2 alleen
de dooiers)
- 100 gram suiker
- 50 gram bloem
- een snufje zout

Bereiding

1. Breek de chocolade in stukjes en doe het samen met de boter in een pannetje. Verwarm het net zolang totdat het is gesmolten. Klop ondertussen de suiker los met 2 eieren en 2 eidooiers. Meng hierdoor de bloem en het zout. Giet het chocolademengsel bij het beslag. Laat het beslag 2 uur opstijven in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 210°C en vet 6 holtes van een muffinvorm in. Schep elke holte vol met het beslag en bak ze in ca. 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
3. Serveer de cakejes warm, en het liefst met wat poedersuiker of ijs. De chocolade hoort nog een beetje vloeibaar te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten